SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Wednesday, January 25, 2012

WANITA NI PERABIH DUIT NEGARA LAGI


Kolumnis Sydney Morning Herald Andrew Hornery mempertahankan dakwaannya bahawa isteri perdana menteri Rosmah Mansor membelanjakan lebih RM300,000 semasa lawatannya ke Australia.”FLOM (wanita pertama Malaysia) dakwa saya membesar-besarkan secara liar lawatan sambil membeli-belahnya di Sydney?“Saya tetap pertahankan setiap kata-kata saya. Sumber saya amat kukuh,” kata Hornery dalam Twitternya kira-kira sejam lalu.

Rosmah semalam telah menyangkal dakwaan bahawa beliau berbelanja mewah dalam percutiannya di Sydney, Australia sebelum ini.

“Semua itu karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar,” katanya ketika ditemui media dalam sambutan Tahun Baru Cina anjuran MCA di Kuala Lumpur.

“Saya selalu menjadi mangsa,” katanya ketika ditanya tentang dakwaan yang dibuat dalam harian Australia Sydney Morning Herald.

Dalam seksyen ‘Private Sydney’ akhbar itu, kolumnis Andrew Hornery menggelar Rosmah sebagai “first lady of shopping’ (wanita pertama membeli belah), kerana didakwa membelanjakan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik di Sydney.

Rosmah dan suaminya juga didakwa menginap di penthouse bernilai A$20,000 (RM65,100) semalam, meminta “parkir valet untuk limousinnya” dan menerbangkan pereka fesyen negara itu ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya.

No comments:

Related Posts with Thumbnails