SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Wednesday, December 14, 2011

ADA LAGI YANG NAK MEMBELA YA...

Ada lagi rupanya makhluk yg sayang dekat 'minah NFC' NI....kalau nak mengampu pun tengok2 dan pandang2 le kiri kanan depan belakang atas bawah.Setakat nak sokong orang suka selak menyelak ni apa hal....Ngo2 kat Malaysia banyak yg dah nyanyuk macam mahathir jugak..nama pun persatuan veteran mana tak nyanyuknya.....kalau dah salah kena bongkarkan...rakyat perlu tahu,ini bukan kes kecik..kasi undur itu sharizat...

Setiap pemimpin Barisan Nasional (BN) diminta menghentikan segera tohmahan terhadap Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil yang dikaitkan dalam isu Perbadanan Fidlot Nasional (NFC).

Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM), Mohd. Ali Baharom berkata, seharusnya pemimpin BN tidak terikut-ikut dengan rentak yang dimainkan media pembangkang kerana isu itu sebenarnya boleh diselesaikan secara baik.

Katanya, Shahrizat tidak seharusnya menjadi 'mangsa kecaman' hanya kerana Pengerusi Eksekutif NFC, Datuk Seri Dr. Mohamad Salleh Ismail adalah suaminya.

"NFC merupakan syarikat swasta yang tidak ada kena-mengena dengan diri Shahrizat dan kementerian yang diterajuinya. Malah, NFC mempunyai perancangan sendiri bagaimana untuk menjelaskan pembayaran pinjaman tersebut.

"Justeru, kami yang juga mewakili gabungan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) keselamatan negara berasa kecewa dengan tindakan sesetengah pihak yang seolah-olah bertindak 'tikam belakang' dan mahu isu ini dihentikan segera kerana ia tidak adil kepada Shahrizat," katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.

No comments:

Related Posts with Thumbnails