SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Monday, October 12, 2009

JANGAN CARI SALAH ORANG LAIN........

Selepas aje segala pilihanraya,tak kire le pilihanraya kecik ke beso ke maka ade aje le suara-suara yang mengeluarkan segala komen serta pendapat bila masa kalah le aje.Aku dalam sehari dua ni pi le tinjau-tinjau sambil mengintai kot ade yang suka buat tafsiran sendiri,memang le ade....

Ade yang menyalahkan pimpinan le,ade yang kate pimpinan tak pandai nak settle isu le,dan yang tak ade pun saje aje di cari-cari.Sampai bilakah kita akan terus suka berprasangka yang tak baik dan yang buruk aje pade orang lain bila kita berada dalam kekalahan?

Cermin dan tenung-tenunglah diri sendiri,sebagai orang islam , bersama parti islam pun dan segala tarbiyah dan didikan telah kita terima dalam bentuk yang penuh berhikmah dan baik,maka sucikan hati kita dari sikap yang suka menunding jari kat orang lain.

Post mortem akan dilakukan,jangan di pusat dan negeri aje,tapi lebih baik kita buat sampai kat cawangan,apa yang perlu dibaiki dan apa yang patut kita lakukan dalam suasana begini.Dengan itu kita akan dapat mengetahui dari akar umbinya,agar diperbaiki ape jua kelemahan yang kite lakukan.Segala pengalaman dan pengetahuan harus kita jadikan ia sebagai modal untuk kita dalam pilihanraya akan datang.

Kita bukannya kalah,kita semua adalah pejuang sebenar......kita melawan perasuah negara,perosak bangsa dan agama.....mereka menang tapi disebaliknya.....ada duka yang mendatang.Segala-galanya telah kita lakukan usaha,berdoa,bertawakkal dan hanya ALLAH yang lebih mengetahui segalanya,kita merancang dan ALLAH telah siap merancang segalanya.

Banyak lagi kerja yang perlu kita lakukan ,tumpukan pada negeri Perak yang masih diawangan ini,fokus pada tempat kita le pulak,dok koje tempat orang aje ,nanti sampe tempat kite baru le tercungap-cungap kite,belajar lah dari semua itu.Kite banyak sangat bercakap ...........koje tak jalan pun.Cukup ke bajet kite nak bertanding nanti kome,dah ade ke dana nak pilihanraya nanti,jangan cakap aje tapi kotakan..........

Ini adalah luahan rase dari hati aku aje,baiki diri menjadi lebih baik dan jadikan kita yang terbaik dari yang lebih baik.

No comments:

Related Posts with Thumbnails