SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Monday, October 26, 2009

HIMPUNAN MUSLIMAT 1 BLACK PERAK 3

Amanat dari YB Zailah Mohd Yusuff kepada muslimat bahawa amanah Allah kepada makhluknya iaitu tugas dan tanggungjawab yang penting untuk menegakkan kebenaran di muka bumi ini.Ucapnya lagi kita adalah contoh,pembimbing,tunjuk ajar untuk mencapai kemenangan,jangan takut dengan kegagalan, jangan segan apa yang penting apa yang ada dalam jiwa kita ini untuk merubah sesuatu keadaan agar ianya menjadi lebih baik.

YB Dr Hajjah Siti Mariah Mahmud dalam amanatnya bagaimana nak bekerja untuk mencapai kemenangan semula,terjemahkan kerja buat kita.Muslimat perlu bekerja berdasarkan maklumat,mesti turun padang walau bukan waktu pilihanraya,mendekati masyarakat setiap masa.Muslimat jangan malu untuk mendesak atau mengesa muslimin,pelaburan kita terlalu tinggi kerana terpaksa meninggalkan suami keluarga dan anak-anak.

Harapan beliau juga agar muslimat diletakkan dibeberapa kerusi,kerana wanita lebih peka terhadap masyarakat di sekelilingnya.


Dalam ucapannya Hj Nizar mendedahkan plan2 jahat umno yang akan digunakan dalam sidang dun perak 28 oktober ini. Mereka mengupah 15 orang samseng2 yang akan ditempatkan di dewan dan melanyak adun2 PR .Diarahkan juga tidak dibenarkan sesiapa berada dalam jarak 500 meter dari dewan.
Muslimat yang tidak gentar dengan apa jua bentuk provokasi musuh,menjunjung perlembangan,bersemangat kental.....hati waja


Deklarasi yang di baca dengan penuh semangat.....Muslimat2 yang sentiasa mendukung amanah pemimpinnya wala' dan sentiasa berdiri bersama pemimpin untuk menegakkan syiar islam.Dewan ni di banjiri muslimat2 yang serba hitam menandakan kami sehati sejiwa dalam melakukan kerja2 yang diamanahkan.


Laungan keramat muslimat, akan menakutkan umno,kami bersedia bila2 masa untuk menggempur..................


Berikrar akan mempertahankan bumi Perak ,seterusnya akan bekerja dengan penuh istiqamah serta bersedia dalam apa jua kemungkinan.


24 Oktober 2009 hari sabtu yang lalu ,bertempat di Restoran dan Dewan Ing Hua Ayer Tawar bergegrlah bumi Perak ini dengan laungan keramat muslimat2 pas seluruh Perak.Di bumi Perak juga gerombolan berpakaian serba hitam menuntut agar di bubarkan segera dun supaya rakyat dapat memilih kembali kerajaan yang mereka mahu.

Kehadiran muslimat berbondong2 ,dengan menaiki apa jua kenderaan ,kami di periksa apabila polis mengadakan sekatan jalanraya,kami ditakutkan apabila trak2 fru menanti di tepi2 jalan menuju ke dewan.Diluar dewan ramai polis berpakaian preman dan seragam berada di kawasan program.Kehadiran juga di anggarkan 700 ke 800 orang.

Bas-bas yang membawa peserta turut ditahan,namun semua itu tak menjadi kami gentar dan takut.Perjalanan tetap diteruskan dan Alhamdullilah semuanya berjalan baik dan penuh disiplin,kerana kami warga yang menitikberatkan keharmonian dan kestabilan,bukan macam umno yang baling batu sembunyi tangan.

No comments:

Related Posts with Thumbnails