SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Thursday, October 20, 2011

YANG NI MEMANG BETUL KURANG AJAR !!!

Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin diminta menarik balik kenyataannya yang kurang ajar terhadap anak Lim Guan Eng yang berusia 16 tahun yang telah difithttp://2.bp.blogspot.com/_TpoMFiUdi7M/SeCfMaFyPnI/AAAAAAAAAak/UdRChlQUs-M/s320/1_690079386s.jpgnah mencabul kehormatan seorang pelajar perempuan.

Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan Tony Pua berkata Khairy perlu menunjukkan kematangannya dengan meminta maaf kepada anak Ketua Menteri Pulau Pinang itu yang tidak melakukan apa-apa kesalahan.“Sebagai teladan kepada anak muda Malaysia, dan dia (Khairy) sendiri mendakwa kononnya dia adalah contoh politik baru negara, Khairy mesti bertanggungjawab atas kenyataannya yang tidak patut dikeluarkan itu,” katanya dalam satu sidang akhbar semalam.

Khairy yang juga Ahli Parlimen Rembau dan menantu kepada bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi, dalam catatan twitternya pada Isnin lalu berhubung fitnah terhadap anak Guan Eng, telah menulis: “Mungkin dia roboh Kampung Buah Pala sebab nak ganti dengan Kampung Buah Dada”, sebagai jawapan kepada fitnah yang dibuat oleh salah seorang blogger pro-UMNO yang terbabit.

Menurut Pua yang juga Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, UMNO perlu mengambil tindakan tegas terhadap ahli-ahlinya yang melakukan perbuatan terkutuk itu yang tidak mempedulikan nasib anak-anak remaja, semata-mata kerana mereka ghairah mahu memfitnah para pemimpin Pakatan Rakyat.

Semalam, Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP menyifatkan blogger UMNO yang terlibat sebagai bersifat kebinatangan kerana tidak menghormati anak-anak sekolah orang lain, dan antara lain beliau menyatakan: “Jika anda mahu memusnahkan karier saya, lakukanlah terhadap saya sahaja, tetapi jangan heret anak saya yang tidak berdosa itu”.

Sementara itu, Pua mendedahkan bahawa bog-blog pro-UMNO yang menuduh anak Guan Eng melakukan kesalahan itu telah memuatkan gambar palsu, iaitu gambar wanita asing berumur 21 tahun, untuk dikaitkan dengan anak Ketua Menteri Pulau Pinang tersebut.

Gambar wanita itu yang dikatakan sebagai pemain catur Britain telah diubah suai daripada sebuah laman web catur. Sebelum ini, Guan Eng sendiri menjadi mangsa fitnah apabila gambar-gambarnya diubah suai dengan niat fitnah untuk menimbulkan kemarahan orang Melayu terhadap kerajaan negeri Pulau Pinang, Pakatan Rakyat dan DAP.

“Ini membuktikan segala tuduhan pecacai UMNO itu hanyalah fitnah dan pembohongan yang tidak bertamadun.

“Mereka cuba memfitnah anak sekolah berusia 16 tahun semata-mata kerana mahu memalukan Guan Eng dan keluarga dengan cerita bohong pencabulan yang tidak berlaku sama sekali,” ujar Pua.

Menurutnya, ia juga bukti betapa rendah tahap minda blogger and pemimpin UMNO yang terlibat dalam penyebaran fitnah itu yang memalukan diri serta menjatuhkan maruah mereka sendiri.

Pengerusi DAP Pulau Pinang Chow Yeow pula menyifatkan perbuatan terkutuk tersebut mendedahkan betapa politik amalan UMNO sejak lebih 50 tahun telah jatuh kepada tahap yang memalukan.

“Hari ini UMNO bukan sahaja memainkan isu keresahan kaum dan agama tetapi juga mencipta skandal seks sebagai alat yang menghalalkan cara mereka untuk menghancurkan Pakatan Rakyat.

“Pakatan Rakyat tidak mengamalkan politik longkang ini yang menggunakan anak-anak kecil saingan politik mereka,” katanya.

No comments:

Related Posts with Thumbnails