SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Wednesday, July 20, 2011

DIARI SUKA DUKA DMP TAPAH BULAN JUN DAN JULAI 2011

Khursus IT persediaan PRU ke 13,dijalankan pada 25.6.2011,dihadiri muslimat dan nisa'.Perjalanan khusus berjalan dengan baik dan lancar ,kehadiran amat memuaskan,semoga segala kerja-kerja islam kita mendapat keredhaan Allah swt.

Mendengar taklimat yg diberikan oleh Pengarah MTD dengan penuh khusyuk dan berhemah,moga segala yang dipelajari dapat dipraktikkan dalam urusan kita.Insyaallah.

Setiausaha MTD sudi meluangkan masa dan mencurahkan pengalaman dan kemahiran beliau kepada petugas-petugas muslimat ini.

Demo aman di Masjid Tapah membantah kurikatur Utusan Meloya menghina Islam selepas solat jumaat.Demo telah dihalang oleh polis dan mengakibatkan 6 orang peserta demo di tangkap.

Laporan polis juga di buat keatas karikatur menghina islam oleh Pas Tapah,Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat pada 25.6.2011 di balai polis daerah Tapah.

Kunjungan AJK Pas Tapah dan DMP Tapah ke atas Pengarah MTD Air Kuning sebelum beliau menjalani ujian jantung di IJN.

Lawatan dan kunjungan buat pengerusi DHPP Tapah dan keluarga di rumah beliau.

Program Isra' dan Mikraj untuk muslimat diadakan pada 26.6.2011 di UPU Batu Masjid,penceramah Ustazah Miskiah bt Moktar.

Pasar Al Qamar nadi Pas Tapah berjalan dengan baik dan lancar ,akan menyambut ulang tahun yang ke 3 pada 24.7.2011 hari ahad nanti.

19.6.2011 Program Kami Prihatin DMP Tapah menyampaikan sumbangan dari rakyat untuk rakyat serta menyelami nasib mereka yang memerlukan tidak kira agama dan bangsa.

Ketua Muslimat sentiasa mengambil berat dalam menangani isu-isu kebajikan warga Tapah yang memerlukan bantuan.Menyantuni mereka adalah tanggungjawab kita bersama,jangan kita hanya menghulurkan bantuan bila sampai waktu nak berpilihanraya je....

Isra' Mikraj di UPU Tapah Road oleh Ustazah Bariah.

Khursus jenazah juga diadakan di UPU Bt Masjid pada 26.6.2011 oleh Ustazah Barian Alang Sapri.

Para peserta memberi tumpuan dan perhatian ....

Anak-anak kecil juga berminat nampaknya.....moga dapat dipraktikkan nanti agar segala ilmu yg kita pelajari tidak hilang begitu saja....

1 comment:

Ayid said...

ngape tak pelawe teman jadi ngajor. kih khi bolh teman ngajor buat banner untuk PRU 13. kihkih

Related Posts with Thumbnails