SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Friday, April 1, 2011

MANA SATU NI...................

1301456118967427568
Ni mesti gambo puteri umno tengah poco-poco.......deme memang gemo pun tarian ni,apa2 program ke memang tak sah le kalau tak tergedik-gedik cam ni.......

Kata Mufti Perlis.................

Dr Juanda Jaya juga khuatir dengan kecelaruan akibat tidak jelas metodologi dalam menggubal hukum dan fatwa.

“Akibat fatwa poco-poco, habislah semua yang macam ada kaitan dengan agama lain akan haram selepas ini,” kata beliau semalam.


Bekas Mufti Perlis kata lak.........

Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, tarian poco-poco tidak sewajarnya diharamkan melainkan seseorang itu mengamalkannya kerana ingin menghayati kepercayaan yang salah dari segi akidah Islam.

Oleh itu kata beliau, jika setakat tarian kesihatan atau biasa tanpa sebarang kepercayaan yang salah atau dicampuri perbuatan salah seperti arak, seks bebas dan seumpamanya, maka ia dibolehkan dari segi syarak dan tidak wajar diharamkan.


Mufti Perak lak kata.......


Tan Sri Harussani Zakaria berkata Jawatankuasa Fatwa Negeri Perak pada Januari lalu telah memutuskan bahawa tarian atau senaman poco-poco diharamkan kerana ia mempunyai kaitan dengan kepercayaan agama, juga pemujaan roh berdasarkan kajian yang menyatakan ia sering diamalkan di Jamaica dan bercirikan agama Kristian.

***lANTAK LE KOME NAK HARAM KE,NAK BUANG KE LAUT KE...APE2 LE LAGI,YANG AKU TAU AKU IDAK LE TERINGIN ATAU PERNAH POCO2 NI...DARI DULU ,KINI DAN SELAMANYA..........

No comments:

Related Posts with Thumbnails