SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Sunday, February 13, 2011

DUN MERLIMAU:HARAPAN PR MENANG TIPIS SEBABNYA......

Taburan janji-janji telah dibuat di Merlimau....seronok bukan main le rakyat kalau ada adun-adun yang meninggal,bukan ape...rezeki datang bergolek-golek tak payah nak melalak-lalak nak mintak kat wakil-wakil rakyat lagi.

Kalau macam tu senang nak dapat kesenangan dan kemudahan yang lebih baik doa-doakan lah wakil rakyat BN cepat pergi....confirm semua yang tak ade diadakan,yang tak elok mesti dapat yang lebih baik...

Selepas Merlimau ni kita sambung kat Kerdau pulak....disini rasanya lagi banyak taburan duit-duit yang mencurah-curah,almaklum le negeri PM yang murah hati nak bagi kesenangan untuk rakyat,bukan ke janjinya rakyat didahulukan........

Patut pun PR tak ada harapan nak menang kat Merlimau nanti...sebab rakyat dah awal-awal lagi di saji dengan keindahan dan kemewahan dunia..........Jom kita tengok apa rakyat Merlimau akan dapat ni...

merlimau, melaka town1.Sebahagian besar daripada kira-kira 10,471 pengundi terdiri daripada 64.69 peratus pengundi Melayu, 21.11 peratus Cina, 14.16 peratus India manakala selebihnya kaum lain 0.04 peratus dikatakan amat berpuas hati dengan prestasi BN setakat ini.2.Tabung Ekonomi Kumpulan Usahawan Niaga (Tekun) parlimen Jasin antara agensi yang awal-awal lagi mengumumkan hasrat mengagihkan pinjaman perniagaan berjumlah RM800,000 tahun ini.

3.Sebanyak RM500,000 telah diluluskan menerusi Dana Satu Malaysia Development Berhad (1MDB) bagi menampung projek membaik pulih rumah rakyat kurang berkemampuan di Merlimau.

4.Meluluskan peruntukkan sebanyak RM5.6 juta bagi menaik taraf jeti nelayan ketika PM melakukan lawatan ke Jeti Pengkalan Samak baru-baru ini.


5.Selain itu, beberapa batang jalan dan pelbagai kemudahan awam kini dalam proses dinaikkan taraf bagi manfaat semua masyarakat khususnya di dalam Dun Merlimau.

No comments:

Related Posts with Thumbnails