SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Thursday, October 22, 2009

KENANGAN TERINDAH KE ARENA SQUARE BATU GAJAH

Orang ramai masih memenuhi ruang ini walau masa dah menghampiri jam 3 petang.

Brader tu sedang menyambung nyanyian Penyanyi jemputan tu,suara boleh tahan brader ni,nyanyi lagu Jamal Abdillah tu,sampai member di tak tahan gelak....siap sorok muke lagi.

Penyanyi jemputan hari tu,kate deme namenya Ikhwan Affendi dari Pahang,salah tak tau le.....kate deme mirip Mawi,ade le juga,suaranya ok,minat lagu Jamal dia ni.Jangan jadi macam Mawi dah le........

Ini Speaker Perak,beliau datang lewat juge,Dr Khairuddin jamu bihun sup dengan ayo aje,nasib le YB... tapi tak pe le, kita datang untuk bersama rakyat bukan nak makan semata2......

Ini bukan berbaris nak ambik duit raye atau nak naik bas,tapi nak ambik menu yang terakhir yang disediakan di situ....bihun sup

Jadi le.....ini aje yang tingge...

Tetamu menghabiskan ape yang tertingge,jangan dibuang rezeki....ape yang ade tibai aje le...hari pun dah petang.


Gambar2 ni lambat sikit dimasukkan oleh kerana banyak sangat hal yang mengundang,tapi tak pe lah saje menjamu mata,akhir2 ni pun perkara yang berlaku kisah nak bubar dun kini hangat kembali,menyebabkan kita tension dan teruja ,tapi kita beralih arah le kejap.

Al kisahnya, pada 18,10.09 hari Ahad memang dah plan dari awal lagi akan bersama semua pimpinan dan rakyat perak nak ke Batu Gajah meraikan jamuan raye.Dari rumah dalam pukul 11.30 pagi,ikut lebuhraya nak cepat sampai,keluar kat tol Gopeng,lepas aje traffic light kat lawan kuda ,kereta dah buat hal,tamperature naik lain macam,ini mesti ade sesuatu tak kena ni,jam waktu tu dalam 12 lebih,matahari atas kepala....

Perjalanan tak dapat diteruskan,call sahabat2 yang dah awal sampai ,al maklum le sape yang nak angkat talipon,tengah mengadap juadah yang lazat2 tu,try call keluarga angkat aku Imam Fahme kat Changkat Larang ,sepi aje syak juga ni abih satu rumah dah pegi ke jamuan.Call sahabat yang dalam perjalanan nak pergi,Alhamdullilah ,ada peluang kot...

Mane pulak nak cari mekanik hari ahad begini,ade teman bloggers gopeng tak tau pulak nombor telefon ,try call no telefon keluarga angkat aku,masuk empat kali baru diangkat,kak chik bagi no pomen,sah pomen tido le pulak....

Alhamdullillah dalam pukul 1.30 sahabat dari Bidor sampai.aku tumpang le deme,alang2 dah setengah jalan,kesian pulak nengok anak2 yang dah beria2 beno nak merasa ke jamuan rakyat ni,kete pun kosong,suami aku terpaksa patah balik .....sesampai kat sana orang masih le ramai lagi,makanan dah tak de pun.....tengok le gambo ni aje sebagai penenang jiwa...LAYANNNNNNNNN GAMBO NI......

1 comment:

MrsMuhafis Aljundie said...

kesiannya....tak pe 25/10 ni pi pulak jamuan rakyat kat pejabat perhubungan pas perak...jam 8.00mlm...datang awal...tak de le layan gambo aje...

Related Posts with Thumbnails