SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Tuesday, March 16, 2010

KAMI TAK TERIKAT....TAPI...SUNYI LE PULAK!!!!!!!

KUALA LUMPUR, 15 Mac — Dua Anggota Parlimen Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang kini menjadi anggota Bebas berpendapat mereka dapat menjalankan tugas dengan lebih efektif selepas tidak lagi terikat dengan aliran mana-mana parti.

Anggota Parlimen Bayan Baru Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim (gambar) berkata setelah tidak lagi terikat dengan mana-mana parti beliau bebas menjalankan agendanya sendiri selagi ia dapat membawa manfaat kepada rakyat.

Ini termasuk menyokong usul-usul yang akan dibentangkan di Parlimen sekiranya ia memberi kelebihan kepada rakyat dan akan menentang jika membebankan rakyat, katanya.

“Misalnya saya sokong gagasan 1 Malaysia untuk beri peluang kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk melaksanakannya dengan tujuan untuk memperkukuhkan perpaduan rakyat tetapi GST (Cukai Barang dan Perkhidmatan) kita tak sokonglah, saya sendiri pun tak sokong,” katanya kepada pemberita di lobi Parlimen hari ini.

Beliau turut menyelar tindakan sesetengah pihak yang terus mendesak beliau meletakkan jawatan sebagai Anggota Parlimen dan meminta mereka menghentikan tindakan tersebut memandangkan beliau akan meneruskan khidmatnya untuk rakyat.

Zahrain juga turut mencadangkan satu kaukus untuk Anggota Parlimen Bebas diwujudkan bagi memantapkan lagi kedudukan dan suara mereka di Parlimen.

“Di Parlimen jika kita seorang, kita akan kesunyian. Jika kita ada kaukus di mana kita boleh kongsi prinsip-prinsip asas pada keadilan, kejujuran dan terutama untuk pengundi-pengundi, kita akan dapat suara yang sama,” katanya.

Sementara itu, Anggota Parlimen Kulim-Bandar Baharu Zulkifli Noordin melihat pemecatan beliau sebagai ahli PKR memberikan banyak ruang kepadanya untuk bergerak secara sendirian dengan lebih selesa sebagai calon Bebas.

“Saya rasa lebih efektif sebagai anggota parlimen Bebas sebab saya kini boleh ambil keputusan dan bersikap tidak terikat dengan aliran mana-mana parti.

“Mengenai usul-usul, apa sahaja yang memberikan kebaikan kepada rakyat dan agama Islam saya akan menyokong dan akan membantah jika sebaliknya,” katanya.

Sebelum ini, empat anggota Parlimen PKR mengisytihar diri sebagai wakil Bebas iaitu Zahrain, Tan Tee Beng (Nibong Tebal) dan Zulkifli dan Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai), menjadikan jumlah anggota Bebas di Parlimen seramai tujuh.

Wakil rakyat bebas yang lain ialah Datuk Ibrahim Ali (Pasir Mas), Datuk Eric Majimbun (Sepanggar) dan Datuk Chua Soon Bui (Tawau). — Bernama

P/S: Nampak gayenya nanti ade le satu tempat khas untuk ahli alkataki disediakan di parlimen,idak le deme sunyi sebab nanti macam2 irama akan dapat didengari......meriah le parlimen ye.....ape label nak ubuh ye?

No comments:

Related Posts with Thumbnails