SAHABAT2 SEPERJUANGAN

SAHABAT2 SEPERJUANGAN

Followers

Friday, May 22, 2009

Kenangan Muktamar DMP Perak

Kenangan bersama Ketua Penerangan DMPP Aiman Athirah Al Jundi diakhir muktamar,panas gak telinga perwakilan kena tibai.....balik kena pulun buat koje le.

Perwakilan DMP Tapah,ceria sebab nak balik dah.....Perwakilan Tapah kyusyuk beno dengo perbahasan,kak limah dengan kak wati tu teruja nampak,ada le yang menarik tu.....

Sebahagian perwakilan Dewan Muslimat Pas Kawasan-kawasan.


Pimpinan Dewan Muslimat Pas Perak .


Muktamar DMP Perak telah berlalu,banyak yang telah di dengar dan tentulah menjadi tanggungjawab setiap yang bergelar jemaah PAS setelah kembali ke kawasan masing-masing,aturkan langkah, mulakan strategi,bulatkan tekad untuk meneruskan perjuangan yang panjang ini.
Di sepanjang muktamar kita berkobar-kobar melontar idea,mengkritik itu dan ini,kini masanya untuk kita bawa segala pengalaman itu untuk ditiupkan kepada muslimat di setiap kawasan kita pula.Kini bukan masa untuk berbulan madu dan berlemah longlai lagi,dengan situasi di Perak ini,yang menuntut setiap muslimat bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yang pasti berlaku.
Sudahkah kita bersedia?
Muslimat adalah satu sayap yang tidak perlu dipertikaikan lagi kewibawaannya,kerjanya,pelaksanaannya semua lengkap dengan kebolehan,ketangkasan ,kebijaksanaan dan kecekapan yang tidak perlu di ungkaikan lagi.Dari itu mohon kami muslimat kepada suami-suami agar berilah isteri-isteri anda untuk kami bawa bersama dalam perjuangan kami ini,relakanlah mereka untuk bersama kami,menjalankan tugas dakwah ini yang menuntut banyak pengorbanan dari lelaki yang bergelar suami.
Tanpa izin dari suami tentulah seorang isteri tidak boleh kemana-mana pun,walaupun membuat kerja-kerja jemaah dan islam,namun sedikit kelongkaran harus diberikan , untuk mereka juga merasa apa itu perjuangan islam yang kita laungkan dari dulu hinggalah kini.Setiap kawasan ketandusan muslimat ,bila sudah berkahwin maka lenyaplah perjuangan mereka,jika mendapat suami yang benar-benar istiqamah maka tentulah isteri masih boleh berada bersama jemaah,tetapi bila sebaliknya ,jemaah kita juga yang rugi.
Kepada isteri-isteri yang mendapat restu suami untuk benar -benar komited dalam perjuangan ,janganlah pula kita mengabaikan urusan rumahtangga dan keperluan suami dan anak-anak.Pandai-pandailah kita membahagi masa,mengguna peluang yang ada,mengambil hati serta melangsaikan kerja-kerja harian.Semuga perjuangan kita mendapat keberkatan dan diredhoi ALLAH.
Salam perjuangan.


No comments:

Related Posts with Thumbnails